Miért fontos számodra is a nyelvtanulás?

Ez szinte már költői kérdés, hiszen a nyelvtanulás az életünk része lett. Mindenki érzi, hogy napjainkban az idegen nyelvek ismerete, különösen az angol nyelv kommunikációs szintű elsajátítása, már-már kikerülhetetlen. Különösen, ha valaki szoftverfejlesztőként szeretne dolgozni, hiszen a programozás „anyanyelve” az angol.

Angol felirat: változtass! A nyelvtanulás lehet szórakoztató!

A nyelvtanulás sokszor nem egyszerű, és túljutni a szinte állandósult „újrakezdő” szinten néha lehetetlennek tűnik. Fontos a motiváció hosszútávú fenntartása, és hogy élvezetes módon próbáljunk tanulni. A valódi beszélgetésekről nem is beszélve! Gyakran halljuk mi is a felvételi beszélgetésen és a képzések során is, hogy „nem merek megszólalni„. Elengedhetetlen a magabiztosság és a szókincs fejlesztése (fontosabb, mint a nyelvtani precizitás), így mindenképpen túl kell jutni az elakadásokon. De mégis hogyan tegyük mindezt?

 

Az A&K Akadémia nyelvtanulással kapcsolatos oldalát azért hoztuk létre, hogy

  • összefoglaljuk Neked az általunk ismert nyelvek nyelvtani alapjait (magyar, angol, német, olasz és eszperantó)
  • érdekes blogbejegyzésekkel segítsünk Neked szókincsed fejlesztésében
  • tanulást segítő technikákról beszélgessünk
  • és megválaszoljuk a felmerülő kérdéseidet

 

Megtanultad az angol tankönyvet, mégsem tudod spontán elmondani egy turistának, merre van a Hősök tere? 

A képzéseinken rendszeresen gyakoroljuk az élő beszédet is, szakmai szituációkon keresztül. Igyekszünk követni a mindennapi munkakörülmények hangulatát. Nem hiszünk a nyelvek élettől teljesen szeparált magolásában. Ahogy a programozáshoz gép kell, úgy a nyelvtudáshoz rendszeres, szóbeli gyakorlás.

Az Akadémián nem választjuk szét a csoportot a nyelvtudás szintje alapján, mint egy nyelviskolában, hiszen ez egyáltalán nem életszerű! A munkád során sem biztosított, hogy veled azonos szinten beszélő ügyféllel kell egyeztetned. Ahogy a nyelv használatának időpontja sincs előre rögzítve (ez alól kivételt képeznek a nyelvtani fejlesztő óráink). Bármikor előfordulhat, hogy a telefon másik felén a munkatársad nem magyar anyanyelvű, különösen, ha nemzetközi cégnél fogsz dolgozni. Így nem csak a nyelvet, de az improvizációt és az alkalmazkodást is gyakoroljuk, és garantált, hogy az eleinte stresszes és kényelmetlen érzést egy év alatt száműzzük az életedből. A célunk az, hogy tudd, a jövőben bármikor képes leszel megszólalni és feltalálod majd magad bármilyen helyzetben, akcentustól függetlenül!

A logika és kreativitás agyféltekés megoszlása

 

 

Mi magunk is lelkes nyelvtanulók vagyunk, és szeretnénk ezt a szenvedélyünket veled is megosztani! Épp ezért egy teljesen különálló oldalt hoztunk létre, hogy szabadon beszélgethessünk a magyar nyelv szabályairól és szépségeiről, valamint az angol, német, olasz és eszperantó nyelvekről. Te milyen nyelven tanulnál még szívesen? Oszd meg velünk!

Hol találod az oldalt? 

A nyelvtanulással kapcsolatos oldalunkat itt érheted el: Nyelvtanulás

Ezenkívül ingyenes, havi pdf magazinunkban is találsz nyelvtanulással kapcsolatos cikkeket, feladatokat, mp3 mellékletet: Magazin.

Jó olvasgatást kívánunk és reméljük, hogy hamarosan személyesen is találkozunk!

 

Andris & Kati
Az A&K Akadémia alapítói

 

 

Ha tetszett, oszd meg!