Jól hangzik ez a coaching, de…

 

Tudom, hogy sok kérdés felmerül benned, mielőtt úgy döntesz, hogy felkeresel, és kipróbálod, milyen egy coaching beszélgetés. Igyekszem választ adni a leggyakoribb kérdésekre, és egyben teret adni annak, hogy jobban megismerj már itt a blogon is.

 

Coaching beszélgetésre jelentkező hölgy ül a telefonja előtt bizonytalanul

 

Mit fogunk csinálni első alkalommal?

 

Nem fog történni semmi ijesztő vagy különös dolog. Az első néhány beszélgetés célja az ismerkedés és összehangolódás. Te is felmérheted, hogy szívesen beszélgetsz-e velem, és én is igyekszem megismerni téged. Mesélhetsz arról, hogy mi az, ami foglalkoztat, amin szeretnél változtatni az életedben. Egy közvetlen, nyitott, barátságos hangulatú beszélgetésre számíts. Szeretek kérdezni és nagyon jól tudok hallgatni is, ha arra van szükséged. Fontos tudnod, hogy kötelezettség nélkül, bármikor megszakíthatod a beszélgetést, ha úgy szeretnéd.

 

Vajon milyen elvárásai vannak egy coach-nak?

 

Nincsenek elvárásaim. Ezt a szót használni sem szeretem. Ami fontos számomra az az őszinteség, mindkettőnk részéről. Ha ez megvan, előbb-utóbb megtaláljuk egymáshoz azokat az utakat, amelyek segítenek a közös munka hatékonnyá tételében, vagy új lehetőségek keresésében.

 

Mit fog rólam gondolni, ha elmondom neki azt, hogy … ?

 

Elárulom, semmit sem fogok gondolni. Nagyon fogok figyelni arra, amit megosztasz velem, és azon fogok gondolkodni, hogy hogyan tudok neked segíteni a megoldáskeresésben. Jó eséllyel az önbizalomerősítés felkerül a tennivalóink listájára ilyen félelmek esetén, de ez egy jó dolog. Őszintén remélem, hogy a beszélgetéssorozat végére már nem is nagyon fog érdekelni, hogy mások mit gondolnak rólad, mert biztosan tudod majd, hogy ki vagy és mit akarsz az élettől, és ezt bátran fel is mered majd vállalni mások előtt.

 

Úgy sem tud segíteni, minek menjek hozzá?

 

Lehet, hogy így van. Nem ígérem, hogy mindenkinek mindenben tudok segíteni. De ha meg sem próbáljuk, soha nem derül ki. Néha már az is segít, ha fennhangon, valaki másnak összefoglalod azt, ami foglalkoztat. Megoldások vannak, csak keresni kell őket! Hogy egyedül keresed, vagy velem, vagy más szakemberrel, ez csak tőled függ.

 

Mit jelent a titoktartás?

 

Számomra a titoktartás azt jelenti, hogy ami kettőnk között egy beszélgetés alkalmával elhangzik, az kettőnk között is marad! Ha az A&K Akadémia képzésein is részt veszel, akkor lehet, hogy csapatépítő alkalmakon a csoportoddal együtt is találkozunk majd, de semmivel nem utalok a kettőnk között elhangzottakra. Az A&K Akadémia más munkatársával nem osztom meg az egyéni coaching beszélgetések részleteit, akkor sem, ha régi ismerősöm vagy rokonom. A te magánügyed a tiéd. Megtisztelő, ha megosztod velem.

 

Mi van, ha nem lesz rokonszenves nekem?

 

Nincs olyan ember, aki mindenkinek szimpatikus, én ezt jól tudom és el is fogadom. Nem csak egy coaching kapcsolatban, az élet más területein is így van. Ha úgy érzed, hogy nem szeretnéd folytatni a közös munkát, bármilyen okból, akkor sem kérek tőled mást, mint őszinteséget. Mondd el nekem, hogy mit gondolsz, majd barátsággal lezárjuk a coaching kapcsolatot és tovább lépünk! Szükség esetén más szakembert is tudok javasolni neked. Az A&K Akadémia képzésein a találkozást vagy a csoportos munkát nem fogja befolyásolni.

 

Kipróbálnám, de mégis mit mondjak, miért akarok menni?

 

Nem kell megindokolnod sem üzenetben, sem telefonon, miért keresel meg engem. Csak kérj egy időpontot, egyeztetünk helyszínt és a többit személyesen megbeszéljük!

 

Ha van még benned kérdés, amire ebben a bejegyzésben nem kaptál választ, tedd fel nekem nyugodtan!

Ha tetszett, oszd meg!

Szólj hozzá!