Mi az a coaching?

 

Mit is takar a coaching szó pontosan? A „coach” (ejtsd: „kócs”) eredetileg edzőt jelent, és különösen a sport területén használatos kifejezés. A „coaching” (ejtsd: „kócsing”) egy olyan folyamat, amiben a coach, mint egy edző a sportolót, támogatja ügyfelét abban, hogy elérhesse az általa kitűzött célokat. Nagyon hatékony formája a szakmai fejlesztésnek.

 

new-skills coaching tábla

 

Tanácsadó, pszichológus vagy mentor?

 

Gyakran találkozom azzal, mikor elmondom, hogy coachként dolgozom, hogy azt hiszik, tanácsot adok, gyógyítok, vagy üzleti, gazdaságtani elméleteket oktatok. Úgy gondolom, hogy sok kifejezésnek nincs elég pontos definíciója, így az alábbiakban a személyes véleményem mondom el, én mit értek ezek alatt a fogalmak alatt.

A tréningek meghatározott készségeket, kompetenciákat fejlesztő, többnyire csoportos foglalkozások, melyeket leggyakrabban a céget jól ismerő, ott dolgozó trénerek vezetnek, és céljuk a cég hatékonyságának növelése, a csoportdinamika javítása.

A mentor egy olyan segítő szakember, aki a kezdők beilleszkedését támogatja egy új munkahelyen, szakmai tanácsot ad, segítséget nyújt, hogy az új csapattag minél hatékonyabban el tudja látni a munkáját.

A pszichológus az emberi viselkedés folyamatait igyekszik megérteni és az emberek lelki jóllétével foglalkozik. Pszichológiai teszteket végezhet, szakvizsgától függően pszichés betegekkel is foglalkozhat.

Tanácsadóból is sokféle van, felsorolni szinte képtelenség lenne. De egy közös vonásuk van. Legyen szó életvezetési tanácsadóról, karrier tanácsadóról, vezetési vagy akár nevelési tanácsadóról, mindenki a maga területén tanácsokkal igyekszik segíteni a hozzá fordulókat azon a területen, amin tapasztalattal rendelkezik. A tényeket elemzi, problémamegoldási ötleteket ad.

 

Akkor mit is csinál egy coach?

 

Az én értelmezésemben megismerkedik kliense helyzetével, segít lebontani és megvizsgálni a fejlődést akadályozó problémát, támogatja ügyfelét reális, fejlődését elősegítő célokat megfogalmazni és megfelelő akciótervet készíteni, hogy a kitűzött célok elérhetővé váljanak kliense számára.
Fontosnak tartom a bizalmi légkör kialakítását, az őszinteséget, odafigyelést, valódi jelenlétet, és a titoktartást (akkor is, ha a kliens nem önmaga döntött a coachingról, hanem a munkahelye kérte a folyamatban való részvételre).

A 10-15 ülésből álló coaching folyamat során az önismeret, magabiztosság, döntésképesség erősítését szem előtt tartom. Kliensem önmaga teszi meg a szükséges lépéseket, én coachként támogató szerepet töltök be a folyamatban.

 

Milyen eszközökkel dolgozom?

 

Legerősebbnek a célirányos kérdéseket tartom. Különböző önismereti feladatok, kreatív vagy szituációs gyakorlatok, történetek, zenei vagy filmes eszközök segítségével a problémát megpróbáljuk több oldalról megfigyelni és elemezni. Szeretem az előadásokat, könyveket, és az otthoni feladatokat is. Az empátia, türelem, előítéletektől mentes hozzáállás alapvető számomra.

 

coaching career tábla

 

Mi az az ICF?

 

Az ICF (International Coach Federation) Nemzetközi Coach Szövetség, a világ legnagyobb coach szervezete. Etikai kódexe irányt mutat a coachoknak. Az ICF tagjaként én magam is ezt követem. Jelenleg nemzetközi ACC minősítésem megszerzésén dolgozom nagy lelkesedéssel. (ACC – associate certified coach – gyakorlott coach minősítés).

 

Mi szerepel az etikai kódexben?

 

A teljesség igénye nélkül néhány példát említenék (idézet a kódexből):

  • Tiszteletben tartom az ügyfélnek azt a jogát, hogy bármikor megszakíthatja a coaching kapcsolatot.
  • A legszigorúbb titoktartással kezelek minden ügyfelemre vonatkozó információt.
  • Nem teszek hamis ígéreteket, és nem vezetem félre az ügyfelem.
  • Igyekszem elkerülni mindenféle érdekütközést.
  • Kutatásaimat hozzáértéssel, tisztességesen, elismert tudományos sztenderdek és vonatkozó irányelvek alapján végzem.

Mit kell tenned, ha kipróbálnád a coachingot?

 

Nincs más teendőd, mint keresni egy szimpatikus, számodra megfelelő tapasztalattal és emberi tulajdonságokkal rendelkező coachot és kérni egy időpontot egy első beszélgetésre. Ez még semmire nem kötelez. Sok sikert kívánok neked!

 

Szószedet az autológia gyakorlásához:

edző – coach
kliens – client
tanácsadó consultant
készség – skill
döntésképesség decisiveness
hatékonyság – efficiency
beilleszkedés – conformity
pszichológus – psychologist
értelmezés – representation
akadályozó – obstructive
titoktartás – secrecy,privacy
részvétel – participation
önismeret – self-knowledge
szem előtt tartó – attentive
megfigyel – observe
elemez – analyze
empátia – empathy
türelem – patience, tolerance
előítélet – prefudice, stereo-type
szövetség – federation
etika – moral philosophy, ethics
magabiztosság – self-confidence

 

A cikk megjelent az ingyenes A&K Magazin 2017. augusztusi számában, melyben coaching témákon kívül Java programozás, kódjáték, technológiai újdonságok, programajánló, film – és könyvajánló, egészséges életmód és sok érdekesség található, kifejezetten IT szakemberek számára.

 

 

 

Ha tetszett, oszd meg!

Szólj hozzá!