Markos Katalin vagyok, a jövőben szólíts nyugodtan Katinak. Az A&K Akadémia társalapítójaként azoknak segítek, akik készek tenni szakmai fejlődésükért és privát boldogságukért, akik bátran fel merik mérni készségeiket és fejleszteni akarják azokat.

Képzéseinken magyar és angol nyelven

  • motivációval, tanulástechnikával, prezentációs technikákkal, kommunikációval, állásinterjú felkészítéssel foglalkozom.
  • egyéni és csoportos coaching alkalmakon érintjük az önismeret, önbizalom, stresszkezelés, időgazdálkodás, döntéshozás, teljesítményproblémák és asszertív kommunikáció területeit is.

Meggyőződésem, hogy megnyílni és fejlődni csak biztonságos közegben lehet, így munkám során a titoktartás, empátia, ítélkezésmentesség, és a Nemzetközi Coach Szövetség, az ICF etikai irányelveinek követése alapvető számomra. Jelenleg coachként a következő szinten, a nemzetközi coach minősítésem (ACC) megszerzésén dolgozom nagy lelkesedéssel.

 

ICF logo

 

Milyen eszközöket használok a munkám során?

Legerősebbnek a jól irányzott kérdéseket tartom. Különböző önismereti feladatok, kreatív vagy szituációs gyakorlatok, történetek, zenei vagy filmes eszközök segítségével a problémát megpróbáljuk több oldalról megfigyelni és elemezni. Szeretem az előadásokat, könyveket, és az otthoni, elgondolkodtató feladatokat is.

 

Miért választottam ezt a hivatást?

 

Világéletemben segítettem másoknak. Hosszú út, több egyetem, tanfolyam és közel 200 óra önismeret vezetett az élelmiszermérnöki, majd a sürgősségi egészségügy mentőtiszt képzésétől az A&K Akadémia megalapításáig. Jelen voltam emberek születésénél és halálánál és ez örökre meghatározta az életem. Szeretnék segíteni másoknak, hogy olyan életet élhessenek, amilyenre mindig is vágytak! Épp ezért elköteleztem magam a folyamatos személyes és szakmai fejlődés mellett. Ennek köszönhetően megteremthettem azt a teret, ahol hatékonyan tudok támogatni másokat életük könnyebb és nehezebb szakaszaiban.

Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetemen folytatom pszichológiai tanulmányaimat. Az A&K Akadémián alapító, coach és mentor vagyok, és célom a szakmai sikereid támogatása, de fontosnak tartom kiemelni, hogy jelenleg még pszichológiai tanácsadást vagy terápiát nem tudok nyújtani. Ha a felkészülés során ilyen jellegű szaksegítségre merül fel igény, akkor a kapcsolataim révén további szakembereket tudok neked ajánlani.

Szabadidőmben nagy lelkesedéssel nyelveket tanulok. Jelenleg felsőfokon beszélek angolul és eszperantóul, társalgási szinten olaszul és németül. 13 éve tanítok angolt és eszperantót, 5 évig nyelviskolákban is dolgoztam. Nagyon szeretek eredeti nyelven könyveket olvasni és filmeket nézni. Ilyenkor mintha egy másik világ nyílna meg számomra.

 

Az A&K Akadémia ösztöndíjprogramra mozgáskorlátozottak számára

 

Szívügyem volt az A&K Akadémián a mozgáskorlátozott ösztöndíj létrehozása. Az A&K Akadémián az ösztöndíjat elnyert mozgáskorlátozott fiatalok egy évig ingyen tanulhatnak, beleértve a szaknyelvi képzést és a lelki támogatást is! A jövőben szeretném, ha sokan szerezhetnének nálunk versenyképes tudást és ezáltal modern, fejlődést támogató munkahelyet, kiemelkedő jövedelmet és megbecsülést. Az ösztöndíjról és pályázati feltételekről további részleteket itt olvashatsz: Ösztöndíj

 

Ha úgy érzed, hogy szeretnél beszélgetni velem, vagy kérdésed van, keress nyugodtan!

 

 

Vélemények, ajánlások:

“Nagyon jó szívvel merem ajánlani bárkinek a Katival a coachingot!!!
Amióta vele összejártam beszélgetni az engem foglalkoztató dolgaimmal, azóta rengeteg átgondolnivalóm akadt! Pozitív értelemben kattogott az agyam a megoldásokon. Bármilyen jellegű témakört tüzetesen megvizsgáltunk több szemszögből is, lásd pl.: GYES után hova menjek dolgozni; merjek-e váltani; hogy éljem a napjaim, hogy hasznos is legyen és legyen benne szabadidőm is; hosszú távú céljaimat segített pontosítani, realizálni…. és még sorolhatnám napestig. Nála nem volt soha olyan érzésem, hogy egy kérdésre rossz választ mondok. Heti 1 alkalommal kezdtünk, aztán az új ismereteimmel felfegyverkezve belevetettem magam az életbe, ekkor szüneteltettem a találkozást, aztán mikor megint úgy éreztem, hogy ez még mindig nem teljesen az a magabiztos ÉN vagyok, aki lenni akarok, akkor ismét felvettem vele a kapcsolatot, és havonta beszélgettünk. Szóval bátran keressétek fel, maximálisan elégedett vagyok!!!” Tóthné Kurucz Bianka

 

“Katalinban pontos és maximálisan megbízható, energikus és nagy munkabírással rendelkező személyt ismertem meg. Nyelvtudása kitűnő, a szükséges nyelvi és nyelvtanítási ismeretekkel rendelkezik, feladatát mindig messzemenő lelkiismeretességgel és lelkesedéssel látja el. Sugárzó, derűs személyiségének köszönhetően diákjaival gyorsan közvetlen kapcsolatba kerül. Kiváló pedagógiai érzékkel teremt oldott, baráti hangulatot még heterogénebb tanulócsoportokban is. Diákjaink között nagy népszerűségnek örvendett. Munkavállalóként Katalin jól terhelhető, maximálisan alkalmazkodó mind a tanfolyamok időpontjának, mint intenzitásának tekintetében.” Schubert Gábor (iskolavezető, Jump nyelviskola, részlet az ajánlólevélből, 2012.)

 

“Mindig jó kedvvel érkezett. Rugalmasan, a diákok igényeihez igazítva tartotta az órákat. Kiváló emberi képességekkel rendelkezik. Kedves, türelmes és megértő, továbbá határozott és meggyőző.” – Osztrogonácz Edit (iskolavezető, Alma nyelviskola, részlet az ajánlólevélből, 2008.)

 

 

 

Ha tetszett, oszd meg!