Soft Skillek – A siker kulcskészségei

 

Gyakran találkozom azzal a kérdéssel, hogy mit is jelentenek pontosan a soft skillek, és miért fontosak. Tekintsük át ezeket most röviden:

 

Csapatmunka

 

A siker alapja a jó kommunikáció. Együttműködni másokkal, magabiztosan telefonálni, emailt írni, érdekes és motiváló előadásokat tartani alapvető fontosságú. Alkalmazkodni a munkatársakhoz, ráérezni arra, kinek-mire van szüksége ahhoz, hogy hatékonyan együtt tudjatok dolgozni, a mindennapi feladatod része lesz. Minél magasabb beosztásban dolgozol, annál inkább. Mint sok minden mást, ezt is meg lehet tanulni, sok gyakorlással. Te csapatjátékos vagy?

 

Rugalmasság

 

A világ nagyon sokat változott az utóbbi évtizedekben. Már kevesen élik le az életüket azonos munkahelyen és munkakörben. Legtöbben min. 5 évente új kihívásokkal szembesülnek, egyes munkakörökben a sürgősségi feladatok akár mindennaposak is lehetnek. Az ember természetéből fakadóan nem szereti a változásokat. Mégis alkalmazkodnunk kell hozzá. Te kifejlesztetted már a saját taktikád a változások kezelésére? Rugalmasan alkalmazkodsz az új kihívásokhoz? Vagy menekülsz és reméled, hogy megúszod a mai napot is izgalom nélkül?

 

soft skillek - meeting

 

Asszertivitás

 

Konfliktus esetén passzívan háttérbe húzódsz, agresszíven előre törsz az igazadért, vagy asszertíven közös megegyezésre törekszel? Ennek a készségnek a fejlesztése nem csak a munkahelyeden, de a magánéletedben is hatalmas változásokat eredményez: jobb emberi kapcsolatok, eredményesebb munkamegbeszélések, a bérigényed rendezése, a feszültségek csökkentése, a viták elkerülése könnyebbé válik. Érdemes dolgozni rajta, hogy ne csak véletlenszerűen, hanem tudatosan alkalmazd, ha szükséged van rá egy helyzetben!

 

Szervezőképesség

 

A magasabb beosztásokhoz rendszer-szemléletre, pontos munkavégzésre van szükség. Látszólag elég határidőre leadni egy feladatot, a gyakorlat viszont az, hogy a népszerű szakemberek előbb teljesítenek és többet, mint az elvárt. Ehhez megfelelő kapcsolatok és precíz időbeosztás szükséges. Az időmenedzsment a magánéleted és munkahelyed egyensúlya miatt is alapvető fontosságú. Képes vagy egy projektet egyedül koordinálni? Összehangolni a részfeladatokat, felkészülni a váratlan helyzetekre?

 

Emocionális intelligencia

 

Érzünk, ez nem kérdés. De tudjuk is, hogy mit? És hogy mit érez a másik? Tudjuk kezelni, ha valaki elsírja magát a jelenlétünkben, érzékeljük, ha egy beszélgetés folyamán megváltozik a hangulat? A mások reakcióira való érzékenység nagyon hasznos készség, egy tárgyalás végkimenetelét is meghatározhatja. Vezető beosztásban pedig meg kell találnod az egyensúlyt, amikor még empátiával fordulsz a beosztottak felé, de nem adod át a kezedből az irányítást. Tudtad, hogy érzések alapján hozunk döntéseket és utólag racionalizálunk?

 

 

Logikus gondolkodás 

 

Az ésszerű, következetes, rendezett munka nem csak szoftverfejlesztőként előny. Ha a munkatársaid átlátják amit teszel, eredményesen tudják folytatni, kiegészíteni, átvenni az egyes munkarészeket. A legtöbb embert frusztrálttá teszi, ha nem érti, amit lát, különösen a munkahelyén. Ha logikusan felépített és érthetően prezentált munkát adsz ki a kezedből, nagyobb eséllyel kapsz pozitív visszajelzéseket. A munkahelyen különösen igaz a mondás, hogy „rend a lelke mindennek„. Te mennyire ügyelsz a részletekre?

 

Motiváció

 

Ha a pénz mindent megoldana, erről a készségről nem is kellene szót ejtenünk. De motiválni pénzzel csak egy bizonyos szintig lehet. Egy jó csapatvezetőnek minden csapattag értékrendjével és elvárásaival tisztában kell lennie, és szem előtt kell tartania, hogy az egyéni megelégedettség a csapat eredményességének egyik záloga. Ráadásul ezen a területen is igaz, hogy a csoport nem az egyének összesége, a csapat motivációja és az egyéné eltérő is lehet. Komplex kérdéskör ez, mely megfontoltságot kíván. Te tudod kezelni?

 

Együttműködési készség

 

Mitől lesz hatékony egy munkacsoport munkája? Tiszta kompetencia határok, az elvárások pontos meghatározása, az eredmények mérhetővé tétele, közös szabályok felállítása és betartása, az egyéni igények figyelembe vétele csak néhány az említésre méltó szempontok közül. Egy csapat nem tud hatékonyan működni, ha nem megfelelő a kommunikáció, ha nincs irányítás és ellenőrzés, koordináció a munkafolyamat során. Mindenkinek személyesen felelősséget kell éreznie a közös sikerért ahhoz, hogy igazán eredményesen tudjanak együtt működni.

 

team felirat - soft skillek

 

Időmenedzsment

 

Határidők, napi feladatok, váratlan helyzetek és problémák. A tennivalók fontossági sorrendjének pontos meghatározása néha nem egyszerű feladat. A napi, heti, havi és éves eredményesség követése, javítása is sokszor ehhez a kérdéskörhöz vezet. A fontos és a sürgős nem mindig jelenti ugyanazt, ahogy a halogatás, sőt delegálás is lehet pozitív és negatív döntés más-más helyzetben. Te milyen technikával tervezed meg a projektjeidet, tennivalóid sorrendjét és hogy fér bele az idődbe a családi élet, hobbi, barátok és a spontaneitás?

 

Előadói készség

 

Ha nehézséget okoz számodra a nyilvános, csoport előtt tartott előadás, prezentációk megtartása, akkor ideje szembe nézned a félelmeiddel! Sokan azt hiszik, hogy ez egy veleszületett készség, de mint a legtöbb készség ez is fejleszthető, csak bátorság, gyakorlás, és elszántság kérdése. A megfelelő előadástechnika, önbizalom és persze szakmai tudás jó alapot ad ahhoz, hogy emlékezetes és színvonalas előadást tarthass bárhol, bármikor. Mekkora volt a legnagyobb tömeg, ami előtt beszélned kellett? Hol lenne nálad a határ? 10 fő? 100 fő? 1000?

 

Üzleti etikett

 

Ismered az alapvető etikett és protokoll szabályokat? Tudod milyen dress code az elvárás egyes rendezvényeken? Elsőre reflexből úgy gondoljuk, hogy „persze„! De jobban belegondolva elég bonyolult. Ráadásul az elfogadott viselkedési és illemszabályok nemzetenként, életkoronként és nemenként is eltérőek lehetnek. Arról nem is beszélve, hogy mások a szabályok írásban, telefonon és személyes találkozáskor. Kerültél már olyan helyzetbe, amikor elbizonytalanodtál, hogy vajon helyesen cselekszel -e? Rád férne egy kis gyakorlás?

íráskészség illusztráció - soft skillek

 

Íráskészség

 

Az, hogy írásban hogyan tudunk kapcsolatot létesíteni, információt továbbítani a mindennapi kommunikációnk egyik alapköve. A kreativitásunk, egyedi stílusunk, sajátos jegyeink megkülönböztethetővé teszik a kezünk alól kikerült írásos anyagokat, jelentéseket, leveleket. A kreatív írás ugyanúgy tanulható, mint minden más az életben. Egy egyszerű emailt is egyedivé lehet tenni, ahogy a kötelező beadandókat és összefoglalókat is. Bár digitális világban élünk, ne feledjük kézírásunkat sem, ahogy szignónk és aláírásunk is sokat elmond rólunk!

 

 

Úgy érzed, hogy ezek a készségeid fejlesztésre szorulnak? Keress bátran, és segítek! Időpontot itt tudsz foglalni: Egyéni coaching beszélgetés időpontfoglalás

 

 

Az A&K Akadémia képzésein többek között a soft skillek fejlesztésével is foglalkozunk. Az Akadémia blogján írtam egy részletes összefoglalót arról, hogy miért is olyan fontosan a soft skillek, és miért van szükséged a folyamatos fejlesztésükre. Ha kíváncsi vagy rá, itt elolvashatod:

Mik azok a Soft Skillek és miért olyan fontosak? – A&K Akadémia

 

Ha tetszett, oszd meg!

“Soft Skillek – A siker kulcskészségei” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!